Transferdruk: Wat is het en hoe werkt het?

Transferdruk

Wat is de transferdruk? 

De transferdruk is een van de meest voorkomende druktechnieken voor het bedrukken van textiel en wordt ook wel eens aangeduid met de term digitale transfer. Deze drukmethode is erg veelzijdig en secuur. Er zit namelijk geen restrictie aan een aantal maximumkleuren en je kunt zelfs foto's haarscherp laten bedrukken! Bij Maxilia gebruiken we deze druktechniek ook voor het bedrukken van onze relatiegeschenken. Daarom leggen we je graag uit hoe de transferdruk precies werkt en in welke gevallen je zou moeten kiezen voor deze druktechniek! 

 

Hoe werkt de transferdruk? 

Bij een transfer bedrukking wordt jouw ontwerp in spiegelbeeld op speciaal papier (een transfervel) bedrukt. Het papier wordt vervolgens op een product van flexibel materiaal gelegd en onder hoge temperatuur samengeperst onder een drukmachine. Hierbij wordt de inkt niet opgenomen door de stof. De inkt blijft er als het ware op liggen, waardoor de opdruk altijd helder zichtbaar is op de achtergrond, ongeacht het materiaal!  

 

Let op: doordat het persoppervlak bij de transferdruk meestal groter is dan de transfer blijft er wel altijd een rand om het ontwerp zichtbaar. 

 

 

Waarom kiezen voor de transferdruk? 

De transferdruk is geschikt voor gedetailleerde full colour opdrukken met schaduwen en kleurverloop. Er zijn dan ook geen restricties qua kleurgebruik. Werkelijk alle kleuren van de regenboog kun je via de transferdruk op jouw relatiegeschenk bedrukken. Daarnaast is de prijs niet afhankelijk van het aantal drukkleuren. Of je nu één of 100 kleuren gebruikt voor jouw ontwerp, de prijs blijft altijd gelijk! 

 

5 voordelen van de transferdruk: 

1. Perfecte keuze bij kleine én grote aantallen 

2. Ideaal voor grote, flexibele drukoppervlakken (zoals tassen, handdoeken of veiligheidshesjes)

3. Geschikt voor gedetailleerde full colour ontwerpen

4. Print is altijd helder zichtbaar op de ondergrond

5. Één prijs, ongeacht aantal drukkleuren 

 

Voor welke producten is de transferdruk geschikt? 

De transferdruk wordt vaak gebruikt om producten van flexibel materiaal zoals textiel te bedrukken. Denk aan katoenen tassent-shirts en meer. Daarnaast zijn producten die via de digitale transfer bedrukt zijn, wasbaar tot 40 graden zodat jouw opdruk nog lange tijd haarscherp zichtbaar blijft. Kies je voor een relatiegeschenk met een gekleurde ondergrond? Dan is het belangrijk om te weten dat de kleuren van de opdruk iets donkerder kunnen uitvallen. Wil je textiel laten bedrukken in 1, 2, 3 of 4 kleuren? Dan raden wij aan om voor de zeefdruk techniek te kiezen! 

 

Zeefdruk
Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark