Veel gestelde vragen over petten en antwoorden

Niets is zo tijdloos als een pet. Een goede reden om petten te bedrukken met jouw logo. Ze zijn in verschillende modellen te verkrijgen en voor ieder budget. Maar hoe kies je de juiste? We leggen het je uit aan de hand van veel gestelde klantvragen.

 

Wat is een trucker cap?
Een trucker cap en een baseball cap hebben hetzelfde model. De petten hebben een gebogen klep, een button bovenop en bestaan uit ongeveer 5 vlakken. Deze vlakken worden ook wel panelen genoemd. De meeste trucker caps hebben ‘schuim’ aan de voorkant en een soort gaas aan de achterkant. Dit gaas wordt ook wel ‘mesh’ genoemd.

 

Wat is een baseball cap?
Een baseball cap heeft, zoals eerder beschreven, hetzelfde model als een trucker cap: een gebogen klep en een button bovenop. De pet, ook wel honkbalpet genoemd, bestaat uit 5 of 6 panelen. Een ander woord voor panelen is vlakken. Een baseball pet is vaak gemaakt van katoen en heeft een bredere klep dan een normale pet.

 

Wat is een snapback cap?
Een snapback is een pet met een rechte klep en een verstelbare sluiting aan de achterkant. Waar komt de term ‘snapback’ vandaan? ‘Snap’ betekent ook wel drukknoop in het Engels. De pet dankt zijn naam dus aan de verstelbare sluiting aan de achterkant. Heeft een snapback geen ‘nopjes’, maar een gesp? Dan noemen liefhebbers dit ook wel een strapback.

 

Ik wil een pet aan de zijkant bedrukken. Kan dat?
Zeker. Neem gerust even contact met ons op, zodat we je er meer over kunnen vertellen.

 

Ik wil een pet aan de achterkant bedrukken. Kan dat?
Ja hoor, bel, chat of mail even. Dan vertellen we je er meer over.

 

Ik wil een pet borduren. Kan dat?
Jazeker. Wil je alle petten die bedrukt kunnen worden in één overzicht zien? Kijk dan even bij het keuzemenu onder ‘Aantal kleuren bedrukking?’ en vink daar ‘Borduring (1-4 kleuren)’ aan. Dan tonen wij jou de beste opties!

 

Wat is een 3D-borduring?
Door een pet te borduren krijgt het een luxe uitstraling. Daarnaast is borduren slijtvast, waardoor het er mooi blijft uitzien. Een 3D-borduring ligt als het ware bovenop de stof.

 

Zijn petten verstelbaar?
Dat ligt aan het model. Sommige petten hebben klittenbandsluiting, andere hebben een metalen clip. Of ‘nopjes’, zoals snapback-modellen hebben.

 

Wat is mesh?
Mesh is een soort gaas en zie je vaak aan de achterkant van een baseball cap. Het voordeel van dit materiaal is dat het ademt en petten daardoor lekker koel zijn.

 

Wat is foam?
De meeste trucker caps hebben een soort schuim aan de voorkant. Dit wordt ook wel foam genoemd.

 

Wat zijn panelen?
Panelen worden ook wel vlakken genoemd. Als je een pet van bovenaf zou zien, zie je een aantal vlakken.

 

Waarom zit er een sticker op een pet?
Een sticker op een pet kan twee betekenissen hebben: een kwaliteitszegel (en daarmee onderdeel van het productieproces) en stijl. Een aantal grote merken verkoopt petten met een sticker om daarmee aan te tonen dat de pet echt is. Sommigen beweren dat de sticker stijlvol is. Onze pettencollectie is inspirerend en bevat ook petten met stickers. Het is geheel aan jou om de sticker eraf te halen of te laten zitten.

 

Kan ik een sample ontvangen van een pet?
Als je het even niet meer weet, verrassen wij je graag. Wij sturen je een gratis sample, zodat je direct een goed beeld hebt.

 

Is een sample gratis?

Tot een bedrag van 5 euro. Bestel je de pet? Dan krijg je het bedrag gewoon weer teruggestort. Een sample is altijd onbedrukt.

 

 Meer weten over het bestelproces bij Maxilia? Klik dan hier.

Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark