Veel gestelde vragen over pennen en antwoorden

Niets is zo opvallend als een logo op een pen. Een goede reden om pennen te bedrukken met reclame. Ze zijn in alle stijlen te verkrijgen en voor ieder budget. De ideale reclamemakers, maar hoe zorg je ervoor dat jouw idee goed uitpakt? We leggen het je uit aan de hand van veelgestelde klantvragen.

 

Kunnen jullie mij helpen met een design?

Onze designers steken graag hun handen uit de mouwen om een mondhoekkrullend design voor je te maken. Gratis en geheel vrijblijvend!

 

Op welke manier wordt mijn pen bedrukt?

Dat kan op verschillende manieren: digitaal printen, tampondruk en zeefdruk. Hoe werkt dat? Bij digitaal printen gebeurt alles digitaal en wordt de inkt rechtstreeks op een balpen gedrukt. Full colour, waardoor bijna alle kleuren van de regenboog na te bootsen zijn. Tampondruk is zeer geschikt voor relatief kleine opdrukken. Zeefdruk is ideaal voor balpennen met een middelgroot drukoppervlak.

 

Op welke posities kan een pen bedrukt worden?

Dat is afhankelijk van het type pen. Naast de clip of op de houder is het meest gebruikelijk. Bij sommige pennen is het ook mogelijk om rondom te drukken of op de clip. De houder is het deel waar je een pen vasthoudt. De clip is het gedeelte waarmee je jouw schrijfgerei kan klemmen aan een notitieboekje.

 

Alles over design, druktechnieken, levering en service

Wat betekent gravering op de houder?

Jouw logo wordt met de hitte van een laserstraal op de gewenste pennen aangebracht. Bij graveren worden hiervoor naalden en mesjes gebruikt in plaats van een laserstraal. Deze druktechniek is nauwkeurig en geeft een luxe uitstraling. De ondergrondkleur van de pen komt naar boven. Dit is alleen toepasbaar op metaal. 

 

Wat is het verschil tussen CMYK en PMS-kleuren?

PMS staat voor Pantone Matching System en houdt in dat alle kleuren van de regenboog aangeduid zijn met cijfers. Je krijgt daardoor exact de kleuren in jouw logo. Geen appeltjesgroen als je grasgroen wenst. CMYK staat voor Cyan, Magenta, Yellow en Key. Een systeem om met deze basiskleuren én zwart vrijwel alle kleuren van de regenboog na te bootsen.

 

Vanaf welke grootte wordt tekst onleesbaar?

De tekst moet minimaal 1,3 mm zijn zodat je zeker weet dat jouw logo schittert.

 

Hoeveel regels kan ik bedrukken?

Dit hangt af van de hoogte van de drukpositie. Bij 7 mm houden we twee tekstregels aan. Het aantal lettertekens hangt af van het aantal mm in de te bedrukken breedte.

 

Kan een logo met één kleur voor dezelfde prijs bedrukt worden als een kleurrijk logo?

De prijs van jouw reclame is afhankelijk van het aantal te bedrukken kleuren. Met uitzondering van full colour.

 

Kan ik dezelfde pen als de vorige keer bestellen?

Uiteraard. En nog fijner: bij Maxilia heb je een vast contactpersoon. Je hoeft niet continu hetzelfde riedeltje te vertellen. Tirza, Just of Mark weet nog precies welke pen je besteld hebt. Handig, toch?

 

Wanneer worden de pennen geleverd?

Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Een spoedlevering kunnen wij vaak eerder leveren. Nood aan de man? Onze productspecialisten helpen je graag!

 

Kan ik een gratis voorbeeld van een pen ontvangen?

Als je het even niet meer weet, verrassen wij je graag. We kunnen je altijd een sample opsturen van een pen naar keuze. Of een complete samplebox. Natuurlijk komt alles supersnel je kant op!

Zitten jouw vragen er niet tussen? Ook die kunnen onze productspecialisten beantwoorden. Wij dagen je uit. Bel naar of stuur een e-mail naar .

Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark