Veel gestelde vragen over keycords en antwoorden

keycord

Wat is het verschil tussen een keycord en een lanyard?
Met een keycord en een lanyard bedoelen we precies hetzelfde. Een neklint voor sleutels en/of een badge(houder). Keycord en lanyard zijn Engelse termen voor sleutelkoord of nekkoord. Alle keycords vind je hier.

 

Wat betekent full colour?
Wij bedrukken keycords vanaf één kleur tot full colour. Full colour is een drukproces met CMYK-kleuren. Dankzij deze vier kleuren is het mogelijk om bijna alle kleuren van de regenboog na te bootsen.

 

Wat is een karabijnhaak?
Een karabijnhaak is een haak met een scharnierend deel dat de opening geheel afsluit. Karabijnhaken worden vaak gebruikt in de bergsport. Houd er wel rekening mee dat de karabijnhaken aan bidons niet bedoeld zijn om te klimmen, maar om een bidon aan een broek, tas of jas te bevestigen.

 

Wat is een buckle?
Een buckle is een gesp waarmee je twee losse einden met elkaar kan verbinden. Denk aan een heuptas die je op je rug vastmaakt.

 

Wat is een veiligheidsclip?
Een veiligheidssluiting is een sluiting in de nek. Zie afbeelding.

 

Wat is een badge(houder)?
Een badge is een plaatje dat je op je kleding kunt dragen. Met jouw naam en/of titel. Een badgehouder is vaak transparant en te vullen met een (visite)kaartje. Wil je weten of jouw visitekaartje past? Neem dan even contact met ons op.

 

Wat is een plastic tag?
Een plastic tag is een kunststof plaatje waar jouw logo op kan shinen. Dit is driedimensionaal. Deze techniek is full colour en wordt ook wel doming genoemd. Hoe werkt het? Over jouw logo komt een harslaagje, ook wel epoxy. Deze harslaag vormt een 3D-laagje en geeft jouw logo een extra dimensie.

 

Hoe breed zijn keycords?
De breedte van de keycords variëren. Onze collectie keycords bestaat uit 15 mm, 20 mm en 25 mm. Ofwel 1,5 cm, 2 cm en 2,5 cm.

 

Hoe groot is het drukoppervlak van een keycord?
Het drukoppervlak verschilt per product. Wil je weten hoe groot het drukoppervlak is van jouw favoriet? Het drukoppervlak vind je bij de productomschrijving op onze website. Dit geven wij aan met een stippellijntje, zodat je precies weet waar jouw logo past. Ook de afmetingen vind je daar.

 

Passen alle visitekaartjes in een badgehouder?
De badgehouders in onze collectie hebben verschillende formaten. Wil je weten of jouw kaartje past? Gewoon even bellen!

 

Kunnen keycords aan de binnen- en buitenkant bedrukt worden?
Jazeker, maar juich niet te snel want niet alle modellen kunnen op die manier bedrukt worden. Ben je nieuwsgierig of de door jou gewenste keycords aan de binnen- en buitenkant bedrukt kunnen worden? Neem dan even contact met ons op.

 

Hoe groot is het haakje aan de keycord?
Omdat de keycords variëren is hier helaas niet één antwoord op te geven. Maar geen zorgen, onze productspecialisten zoeken het graag even voor je uit.

 

Wat is het voordeel van een nylon keycord?
Nylon is sterk, licht in gewicht en droogt snel.

Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark