Veel gestelde vragen over katoenen tassen en antwoorden

Wat betekent grammage?
Grammage is het gewicht van het materiaal uitgedrukt in gram per vierkante meter. Bijvoorbeeld: 100 gram per vierkante meter (100 gr/ m2) of 100 grams. Hoe hoger het getal, hoe sterker de katoenen tas.

 

Wat betekent canvas?
Canvas is een stevig weefsel van katoen en is perfect om oersterke tassen te produceren. Op onze website krijgen tassen boven de 140 grams katoen de titel ‘canvas tassen’, om daarmee de kwaliteit aan te duiden. Ook linnen tassen vind je op onze website onder de categorie katoenen tassen.

 

Hoe bepaal je de draagkracht van een katoenen tas?
Dat heeft onder meer te maken met het grammage. Een 100 grams katoenen tas heeft een draagvermogen van circa 3 kg. Perfect voor een beurs. Bijvoorbeeld om beursbezoekers een flesje water en een folder mee te geven. Wil je hen een catalogus meegeven? Dan is een circa 150 grams katoenen tas een beter alternatief.

 

Wat is full colour?
Wij bedrukken katoenen tassen vanaf één kleur tot full colour. Full colour is een drukproces met CMYK-kleuren. CMYK staat voor Cyan, Magenta, Yellow en Key. Dankzij deze vier kleuren is het mogelijk om bijna alle kleuren van de regenboog te creëren. Bekijk hier alle katoenen tassen die full colour bedrukt kunnen worden.

 

Wat is het verschil tussen korte en lange hengsels?
Korte hengsels zijn tussen de 30 en 50 cm. Lange hengsels tussen de 50 en 70 cm. Dit is een katoenen tas met korte hengsels. Benieuwd naar een katoenen tas met lange hengsels?

 

Wat zijn de voordelen van katoen?
Katoenen tassen zijn niet alleen sterk, maar ook nog eens duurzaam. Tassen van katoen slijten niet snel, zijn gemakkelijk te bedrukken en ook nog eens relatief goedkoop.

 

Wat betekent gelamineerd?
Gelamineerd betekent met een laagje. Dat kan een glanzende coating, ofwel laagje, zijn. Of een matte coating.

 

Wat is een blokbodem?
Een blokbodem is een platte bodem. In sommige gevallen is deze blokbodem verstevigd. 

 

Hoe worden katoenen tassen bedrukt?
Populaire druktechnieken zijn zeefdruk en digitaal printen, ofwel digital print. Zeefdruk leent zich perfect voor textiel, zoals katoenen tassen, en andere ondergronden met een middelgroot drukoppervlak. Digitaal printen is met name voor kleine oplagen en spoedklussen relatief goedkoop. Daarnaast kan je met deze druktechniek een oneindig aantal kleuren aanbieden.

 

Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw favoriet? Neem gerust even contact met ons op.

Katoenen tas met blauw logo
Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark