Veel gestelde vragen over ballonnen en antwoorden

Niets is zo feestelijk als ballonnen. Ze zijn in verschillende vormen, kleuren en grootte te verkrijgen en voor ieder budget. Ze zijn niet alleen op te blazen, maar kunnen ook met helium gevuld worden. Maar hoe lang gaat helium mee? Zijn heliumballonnen gevaarlijk? En kan je ook lucht toevoegen? In dit blog krijg je antwoord op deze en andere veel gestelde vragen.

 

Kan Maxilia ballonnen met helium vullen?

Wij leveren geen helium vanwege transportredenen en adviseren om een leverancier in jouw omgeving te kiezen. Vaak leveren erkende gasdepots ook een afvulkraan, zodat je zelf eenvoudig ballonnen kunt vullen met helium. Hulp nodig bij het vinden van een geschikte leverancier? Wij staan voor je klaar!

 

Is helium gevaarlijk?

Helium is een natuurlijke edelgas en is niet brandbaar, explosief of giftig. Helium is lichter dan lucht, waardoor het stijgt. Inhaleren van helium is overigens niet aan te raden.

 

Hoe lang gaat helium mee?

Latex ballonnen die gevuld zijn met helium gaan circa 8 tot 12 uur mee. Bij veel zon en warmte is dat rond 8 uur en in een koele omgeving rond 12 uur. De tijdsduur heeft te maken met weersomstandigheden. Wil je de feestvreugde zo lang mogelijk vasthouden? Zorg er dan voor dat jouw ballonnen niet in contact komen met zonlicht. 

 

Wanneer kies je voor grote of kleine ballonnen?

Dat heeft te maken met de draagkracht van een ballon. Een kleine ballon heeft minder draag- en stijgkracht dan een grote ballon, zoals een reuze ballon. Wil je iets aan een ballon hangen, zoals een kaartje? Kies dan voor een latex ballon met een groter formaat. Een ballon met een doorsnee van 30 cm en groter is geschikt.

 

Hoe lang voorafgaand aan een evenement vul je een ballon met helium?

Zo kort mogelijk. Omdat latex ballonnen met helium ongeveer 8 tot 12 uur zweven is het slim om ze zo kort mogelijk voorafgaand aan een beurs te vullen. Doe je dat de avond daarvoor, dan weet je zeker dat jouw ballonnen niet shinen op het moment suprême. Dat heeft niets met kwaliteit te maken – met lucht blijven ze weken gevuld. Helium ontsnapt door de ‘poriën’ van natuurlatex.

 

Is de vulmethode van belang?

Absoluut. Wanneer een heliumballon op duizenden meters hoog zweeft, zet het uit. Als je een ballon met helium volledig vult, heeft het onvoldoende ruimte om te ‘groeien’. Een balloninhoud van 80% is meer dan genoeg.

 

Kan je lucht toevoegen aan een heliumballon?

Dat is niet verstandig. Voeg je lucht toe, dan is de kans groot dat jouw ballon niet opstijgt.

Staan jouw vragen er niet tussen? Geen zorgen, ook die kunnen onze productspecialisten beantwoorden. Wij dagen je uit: bel naar of stuur een e-mail naar .

Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark