Ontdek de trends in 2024

Relatiegeschenk trends 2024

2024 is weer in volle gang! De tijd vliegt voorbij. Een goed moment om stil te staan bij de trends en ontwikkelingen in de wondere wereld van de relatiegeschenken voor het nieuwe jaar. In deze blog verkennen we de top 5 belangrijkste trends in 2024. Dus pak een kopje koffie (of thee) en laten we samen ontdekken wat 2024 ons te bieden heeft!

 

Trends 2024:

1. Duurzaamheid

2. Personalisatie

3. Minimalisatie

4. Milieuvriendelijke verpakking

5. Merkbeleving

Trend 2024 duurzaamheid

1. Duurzaamheid

Gerecyclede relatiegeschenken zijn de nieuwe norm! Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in veel bedrijven, ze zoeken milieuvriendelijke alternatieven voor hun relatiegeschenken. Door duurzame producten te gebruiken willen veel bedrijven hun ecologische voetafdruk verminderen. Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij bedrijven die een positieve indruk willen maken.

 

Maar hoe weet je nu of een product duurzaam is of niet? Bij Maxilia hebben we elk product voorzien van een Max Responsibility Score. Deze score is bijvoorbeeld positief als het product gemaakt is van natuurlijk of gerecycled materiaal of wanneer de productie een positieve impact heeft op communities of minderheden. Zo kan je eenvoudig kiezen voor een product met een positieve impact.

 

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze producten gemaakt van koffiedik of gerecyclede melkpakken. Door deze recycling geven we producten een nieuw leven

 

Trend 2024 personalisatie

 

2. Personalisatie

Zeg maar gedag tegen saaie standaardgeschenken! Door je geschenken volledig te personaliseren kan je je als bedrijf onderscheiden van de rest. Van gepersonaliseerde mokken tot aan tassen, door deze personal touch kan je goed laten zien dat je uniek bent en onderscheid je je van de rest. Deze personalisatie werkt ook goed voor je employer branding! Door nieuwe medewerkers bijvoorbeeld een gepersonaliseerd welkomstpakket te geven zorg je dat je niet alleen top-of-mind blijft bij je nieuwe medewerkers, maar zo bind je ze ook nog eens aan je merk. Je zorgt dat je een voorkeurspositie krijgt en behoudt als werkgever.

 

Trend 2024 minimalisatie

 

3. Minimalisatie

De derde trend van dit jaar is minimalisatie. We zien een verschuiving naar eenvoudige, maar toch doordachte geschenken die mensen echt kunnen gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan 1 kleur print in plaats van full colour designs of het gebruik van eenvoudige, multifunctionele items. Deze trend draait om het impact maken met minder. Dit is zeker een trend om in de gaten te houden dit jaar!

Deze multifunctionele flesopener is een goed voorbeeld van een minimalistisch en multifunctioneel design. Door de sleutelring bevestig je deze flesopener gemakkelijk aan je sleutelbos en zorg je dat jouw merk altijd goed in het zicht komt.

 

Trend 2024 milieuvriendelijke verpakking

 

4. Milieuvriendelijke verpakkingen

Zoals net besproken is duurzaamheid erg belangrijk binnen veel bedrijven. Het is niet alleen belangrijk dat de producten duurzaam zijn, maar ook de verpakkingen! In het verleden werd veelal gebruik gemaakt van wegwerpplastic. Tegenwoordig kiezen bedrijven steeds vaker voor verpakkingen die niet alleen de inhoud van het pakket beschermen, maar die ook passen bij hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Om ons steentje bij te dragen aan duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen hergebruiken wij bijvoorbeeld dozen waarin wij producten aangeleverd krijgen. Zo voorkomen we onnodige verspilling van karton.

 

Trend 2024 merkbeleving

 

5. Merkbeleving

Geef je merk een stem! Relatiegeschenken werken als verhalenvertellers en ze zorgen dat je een blijvende indruk achterlaat bij klanten. Of het nu gaat om het delen van de missie van je bedrijf of het creëren van een emotionele connectie met de klanten, alles draait om de juiste merkbeleving.

Denk bijvoorbeeld aan de waterflessen van Dopper. Wanneer je een waterfles van Dopper koopt, steun je automatisch de drinkwaterprojecten van de Dopper Foundation. Dat niet alleen, deze waterflessen zijn gemaakt van ABS en polypropyleen en bevatten dus geen schadelijke stoffen!

Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark