Groeipapier: hoe werkt het?

Groeipapier: hoe werkt het? 

Groeipapier is verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, maar dat heeft gelukkig geen effect op de werking van het groeipapier. Wél op de toepassingsmogelijkheden en de look & feel. Zo is dikker groeipapier geschikt voor tassen en kun je met dun groeipapier prima een notitieboekje binden. In deze blog zoomen we in op de stap daarna. Want wat moet je eigenlijk doen als je het groeipapier wilt planten én laten opbloeien. Ook leggen we je uit hoe je groeipapier maakt! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder. 

 

Hoe plant je groeipapier? 

Je kunt jouw groeipapier het beste planten onder een dun laagje aarde zodat de ontkiemende zaadjes eenvoudig hun weg naar buiten zullen vinden. Geef vervolgens regelmatig water zodat de grond een beetje vochtig blijft. Hierna moet je vooral geduld hebben, want het duurt ongeveer één tot twee weken totdat de eerste zaadjes ontkiemen.  

 

Zo plant je jouw groeipapier: 

1. Vul een potje met aarde

2. Leg het groeipapier erin en bedek met een laagje aarde

3. Zet het potje op een plek met veel licht

4. Geef iedere dag water

5. Na één tot twee weken ontkiemen de zaadjes waarna ze uitgroeien tot mooie bloemen of kruiden! 

 

Groeipapier wanneer planten? 

Je kunt het groeipapier planten wanneer jij wilt. Houd er wel rekening mee dat groeipapier vaak een houdbaarheidsdatum heeft. Dit komt doordat er zaadjes in verwerkt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld zaadjes waarvan de houdbaarheid 1,5 jaar is. Dit betekent niet dat je het groeipapier na deze periode niet meer kunt planten. Alleen de kiemkracht neemt af. Hierdoor kan het zijn dat er minder zaadjes ontkiemen of dat het proces langer duurt. 

 

Kun je het groeipapier tijdens alle seizoenen planten?  

Je kunt groeipapier het hele jaar door planten. Houd wel rekening met de weersomstandigheden. Zo is het in de winter handiger om de zaadjes in een pot te planten die binnen staat op een plek met veel licht (of onder een lamp). In de zomer heb je de meeste keus. Binnen, buiten, op je balkon of in de tuin, het maakt niets uit. Zolang het groeipapier genoeg water en licht krijgt, kun je na een aantal weken genieten van de plantjes! 

 

Is er een handleiding voor het gebruik van groeipapier? 

Bij Maxilia bedrukken we standaard een beknopte handleiding op het groeipapier. Want zoals je net hebt gelezen, is het heel eenvoudig om het groeipapier te laten ontkiemen tot volwassen plantjes. Naast een laagje aarde, zonlicht en water hoef je eigenlijk niets te doen. Wil je graag een extra instructie toevoegen? Dat kan! Bij Maxilia kunnen we jouw groeipapier bedrukken zoals jij dat wilt!  

 

Hoe maak je groeipapier?  

Wil jij weten hoe je zelf groeipapapier maakt? Dat is heel eenvoudig. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig: oud papier, zaden, een grote bak (of emmer), een mixer, een zeefraam en een paar zware boeken als pers. Scheur het papier in kleine stukjes en laat het in de bak met water weken. Nadat het een tijdje geweekt heeft kun je het papier extra klein maken met een mixer. Voeg daarna de zaden toe en schep de mix op het zeefraam. Laat het water er voorzichtig uitlopen en gebruik de boeken als pers om de laatste restjes water te verwijderen. Voila! Nadat het geheel gedroogd is heb je je eigen groeipapier!  

 

Liever jouw groeipapier laten maken en bedrukken door ons? Bekijk hier ons volledige assortiment groeipapier

Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark