Hoe verantwoordelijkheid meetbaar wordt
Max Responsibility Score ?
We hebben de Max Responsibility Score geïntroduceerd om onze klanten beter te kunnen helpen. Op deze manier heb je, in één oogopslag, een beter beeld bij wat de impact van deze producten is op milieu, klimaat én mensen.

Deze score bevat een hoop verschillende onderdelen die samen de impact op mens en milieu bepalen. Wat dit betekent en waar we rekening mee houden is hieronder verder uitgewerkt.

Materialen
De score is positiever naarmate het product uit natuurlijke of gerecyclede materialen bestaat. Natuurlijke materialen kunnen opnieuw groeien en zijn daarom een duurzame oplossing om in onze producten te verwerken. Als we over gerecyclede materialen praten, bedoelen we dat voor deze materialen geen extra natuurlijke bronnen nodig zijn, terwijl de kwaliteit van het product nog steeds goed is.

Land van productie:
Waar een product gemaakt wordt heeft direct invloed op de CO² uitstoot. Hoe verder weg het product wordt gemaakt, hoe meer transport er nodig is om het product bij jou te krijgen. Productie in Europa heeft een positieve invloed op de totaalscore van het product.
Verpakking:
Hoe minder plastic, hoe beter! Maar we willen onze producten natuurlijk wel goed beschermen. Dat kan op verschillende manieren. De score van het producten is hoger als er geen plastic in de verpakking verwerkt is. Vaak is karton al genoeg om een product te beschermen. Nieuwe alternatieven, zoals bijvoorbeeld bio-based plastics zorgen ook voor een hogere score.

Certificaten:
Een certificaat bevestigt dat het product betrouwbaar is, er is immers een controle geweest. Sommige certificaten geven bijvoorbeeld garantie op de herkomst van het materiaal, sommige garanderen dat een product geen schade aan je huid oplevert, en sommige bevestigen dat er tijdens de productie geen sprake is van slavernij of kinderarbeid.
Hoe meer informatie beschikbaar is en hoe beter een product gecertificeerd is, komt de score ten goede.

Social impact:
Sommige van onze leveranciers en producenten zijn al hard aan de slag om verbeteringen door te voeren op sociaal gebied. Sommige zetten zich in om de oceanen te ontdoen van plastic, terwijl anderen werken met collega's die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ze zijn nog niet allemaal zover, maar we zien dat deze acties heel belangrijk zijn en grote impact kunnen hebben! Wij steunen ze daar graag in door er aandacht aan te schenken en mee te laten wegen in de Max Responsibility Score. Zo draag jij ook direct bij aan een betere maatschappij.
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark