Hoe kun je de Dopper het beste schoonmaken?

 Jouw Dopper schoonmaken is eenvoudig en het is ook zo gedaan. Hieronder leggen we uit wat de opties zijn. En we zoomen in op een aantal schoonmaaktips om nog langer te kunnen genieten van jouw herbruikbare Dopper fles! 

 

Is de Dopper vaatwasbestendig?      

Wil jij weten of de Dopper vaatwasbestendig is? Dan is het antwoord ja! De Dopper Original, Steel, Glass en Insulated varianten zijn allemaal vaatwasbestendig tot 65 graden. Ook als je een Dopper met opdruk hebt besteld. Of als je een Dopper met een foto hebt laten bedrukken. Was je de Dopper op een hogere temperatuur? Dan kan deze (heel licht) vervormen waardoor hij kan gaan lekken. Probeer dit dan ook te voorkomen. Met de hand afwassen mag natuurlijk ook. De Dopper heeft namelijk een extra grote diameter zodat de afwasborstel er makkelijk in past!  

 

Help: mijn Dopper smaakt vies 

Gebruik je jouw Dopper regelmatig, maar begin je een vreemde smaak te herkennen? Wij hebben er een verklaring voor en leggen je graag uit hoe je ervan af komt! Zo kun je weer optimaal genieten van iedere slok die je uit de Dopper neemt. 

 

1. Dopper smaakt naar vaatwasser  

Heeft jouw Dopper een vreemde smaak en/of kleur nadat je hem in de vaatwasser hebt gewassen? Dan kan dat liggen aan de rest van de vaat. Stond hij namelijk iets te dicht bij de koekenpan of heb je de borden niet omgespoeld? Dan kan het zijn dat de Dopper verkleurd is en deze smaak heeft overgenomen. Je kunt dit eenvoudig oplossen door de Dopper te laten weken in baking soda en deze af te spoelen met natuurazijn. Ook als de Dopper smaakt naar plastic, is dit een goede oplossing. Blijf weg van schuur-, oplos- of bleekmiddelen. Hier kan je Dopper namelijk een chemische smaak van krijgen. 

 

2. Dopper smaakt naar afwasmiddel of zeep

Heb je jouw Dopper met de hand gewassen en lijkt hij te smaken naar afwasmiddel of zeep? Vul de Dopper (het onderstel) dan met warm water (maximaal 65 graden) en laat de fles 30 minuten staan. Is de smaak nog niet weg? Dan kun je de Dopper ook laten weken in baking soda en afspoelen met natuurazijn. Dit werkt vrijwel altijd!

 

Gebruik je jouw Dopper niet alleen voor water, maar ook voor andere dranken? Ook dit kan zorgen voor een vervelende nasmaak. Check daarom in onze blog ‘waar kun je Doppers voor gebruiken?’ of jouw Dopper hier wel geschikt voor is.

 

 

 

Waarom lekt mijn Dopper? 

Een Dopper hoort niet te lekken. Is dit wel het geval? Dan kan het zijn dat de rubberen ring in de dop of in het bekertje niet goed zitten. Of het kan zijn dat de fles verbogen is. Dit kan gebeuren als je hem te warm wast of laat uitkoken. Gebruik daarom nooit water dat warmer is dan 65 graden om de Dopper schoon te maken. Mist het rubbertje in de dop of het bekertje? Dan kun je deze onderdelen los bestellen of contact opnemen met de klantenservice van Dopper. Zij helpen je graag verder! 

 

Hoelang kun je jouw Dopper gebruiken? 

Als je jouw Dopper op de juiste manier verzorgt, kun je hem oneindig lang gebruiken. Maak hem iedere dag schoon om bacteriën geen kans te geven zich te vermenigvuldigen en schimmelvorming te voorkomen. Gaat er een onderdeel kapot? Dan kun je deze vaak los bestellen. Goed voor je portemonnee én het milieu! 

 

Ook als je ervoor kiest om Dopper flessen te bedrukken met je logo ben je gegarandeerd van topkwaliteit. Want zelfs de opdruk is vaatwasbestendig tot 60 graden! Bekijk hier ons volledige assortiment Doppers

Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark