Afbeelding draadloos opladen

Alles over draadloos opladen

Draadloos opladen, een technologie die de manier waarop we onze elektronische apparaten van stroom voorzien drastisch heeft veranderd. In plaats van verstrikt te raken in een doolhof van kabels, maakt draadloos opladen gebruik van elektromagnetische inductie om stroom over te dragen van een laadstation naar je apparaat. Deze innovatieve methode biedt tal van voordelen en gemakken, maar begrijpen hoe het werkt en waar je op moet letten, is cruciaal. In deze blog gaan we dieper in op draadloos opladen en bespreken we de volgende punten:

 

Hoe draadloos opladen werkt: Stap voor stap uitleg over het proces, van het omzetten van netspanning tot het opladen van je apparaat.

 

Snelheid van draadloos opladen: Leer over de verschillende laadsnelheden en hoe je jouw apparaat sneller kunt opladen.

 

Belangrijke aandachtspunten: Ontdek essentiële veiligheidstips en waar je op moet letten bij het kiezen van draadloze laders, zoals bescherming tegen overladen, overspanningsbeveiliging en temperatuurregeling.

 

Kwaliteit en certificering: Waarom investeren in hoogwaardige draadloze laders essentieel is, en waar je op moet letten bij officiële goedkeuringen.

 

Telefoonhoesjes en draadloos opladen: Hoe sommige hoesjes de draadloze oplaadervaring kunnen beïnvloeden en wat je kunt doen om problemen te voorkomen. Stap binnen in de draadloze toekomst en leer alles wat je moet weten om optimaal te profiteren van deze handige oplaadtechnologie.

Afbeelding draadloos opladen apparatuur

Wat houdt draadloos opladen precies in?

Draadloos opladen is een innovatieve technologie waarmee je elektronische apparaten kunt opladen zonder het gebruik van fysieke kabels. In plaats daarvan maakt het gebruik van elektromagnetische inductie om stroom over te dragen van een laadstation naar je apparaat. Dit proces houdt in dat elektrische energie wordt omgezet in hoogfrequente wisselstroom, die vervolgens wordt verzonden naar een zenderspoel in het laadstation.

 

hoe werkt draadloos opladen

 

Hoe werkt draadloos opladen?

Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe draadloos opladen werkt:

 

1. De netspanning wordt omgezet in hoogfrequente wisselstroom.

2. Deze wisselstroom wordt door het zendercircuit verzonden naar de zenderspoel in het laadstation. 

3. Binnenin de zenderspoel wordt een magnetisch veld gecreëerd als gevolg van de wisselstroom. Dit magnetische veld strekt zich uit van de zenderspoel naar de ontvangerspoel in je apparaat, maar alleen binnen een specifieke afstand.

4. Het magnetische veld in de ontvangerspoel van je apparaat wekt elektrische stroom op.

5. Deze stroom wordt vervolgens omgezet in gelijkstroom door het ontvangercircuit, waardoor de batterij van je apparaat wordt opgeladen.

 

draadloos opladen

 

Snelheid van draadloos opladen

Draadloos opladen kan variëren in snelheid, afhankelijk van de gebruikte technologie en het vermogen van het laadstation. Meestal zijn er drie gemeenschappelijke draadloze laadsnelheden: 5W, 10W en 15W, waarbij de meeste mobiele apparaten 5W opladen ondersteunen. Als je sneller wilt opladen, kun je laadstations met hogere vermogens gebruiken.

 

Belangrijke aandachtspunten bij draadloos opladen

 

1. Overladen: Moderne draadloze laders hebben ingebouwde beveiligingen om overladen te voorkomen. Dit betekent dat de lader automatisch stopt met opladen zodra je apparaat volledig is opgeladen.

 

2. Overspanningsbeveiliging: Goede draadloze laders bieden bescherming tegen overspanning, wat betekent dat je apparaat alleen de optimale laadstroom ontvangt, zelfs in geval van stroompieken.

 

3. Kortsluiting: Sommige laders schakelen je apparaat uit bij kortsluiting om de veiligheid te waarborgen.

 

4. Slechte kwaliteit: Hoogwaardige draadloze laders zijn uitgerust met Foreign Object Detection (FOD), wat ervoor zorgt dat alleen je apparaat wordt opgeladen en geen andere metalen voorwerpen, wat schade kan voorkomen.

 

5. Temperatuurregeling: Moderne draadloze laders hebben ingebouwde temperatuurregeling om oververhitting tijdens het opladen te voorkomen.

 

6. A-kwaliteit: Kies voor draadloze laders van hoge kwaliteit, gemaakt met hoogwaardige materialen om de levensduur te verlengen en veiligheid te waarborgen.

 

7. Officiële goedkeuring: Kijk naar draadloze laders die zijn getest en goedgekeurd door officiële instanties, zoals CE en ROHS voor naleving van Europese normen en verordeningen.

 

8. Stand-bystroom: Hoogwaardige draadloze laders hebben een laag stroomverbruik in stand-bymodus, wat zowel energiezuinig als milieuvriendelijk is.

 

Ten slotte, houd er rekening mee dat sommige telefoonhoesjes het draadloos opladen kunnen beïnvloeden. Het is dus raadzaam om je hoesje te verwijderen tijdens het opladen als je problemen ondervindt. Draadloos opladen biedt tal van voordelen, zoals gemak en een opgeruimde oplaadruimte, maar het is belangrijk om te investeren in kwalitatieve laders om de veiligheid en efficiëntie te garanderen.

Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark