ᐅ • Alles over papieren tassen | Maxilia.nl

Alles over papieren tassen

Alles over (papieren) tassen
Een onmisbare accessoire voor een vrouwengaderobe en een minstens zo belangrijk item op promotiegebied: tassen. Maar waar de veelal vrouwelijke ‘rupsje-nooit-genoeg’ geen oog heeft voor budget of functionaliteit, speelt dit voor jou wel een belangrijke rol. Jouw (papieren) tas moet scoren op een beurs of event. Met dit blog krijg je dat fingerspitzengefühl.
Tassen zijn er in allerlei soorten, formaten en bedrukkingsopties. Het is dan ook niet gek dat je niet weet waar je zoal op moet letten bij de aanschaf ervan. Voordat we losbarsten, eerst wat praktische informatie

Wat is kraftpapier?
Kraftpapier wordt ook wel inpakpapier of kartonpapier genoemd en is gemaakt van grof geperst papier. Dit veelal donkerbruine papiersoort is stevig en voelt door de papiervezels ietwat ruw aan.
Wat zijn de voor- en nadelen van (kraft)papier?
Papieren tassen zijn stevig, maar hebben een hoge vochtgevoeligheid. Papieren tassen met een glossy lamineerlaag kunnen wel tegen een spatje regen. Naast kraftpapier is er ook glossy en mat gelamineerd papier. Een nadeel aan matte tassen is dat kleuren iets minder goed tot hun recht komen dan bij de glossy tas.
Hoe zit dat met glossypapier?
Op een glanzend laagje zie je iets meer detail dan een matte lamineerlaag en de kwaliteit van de kleur is hoger. Nog een belangrijk detail: gelamineerd papier is waterafstotend. Een nadeel is dat op glossy papier vingerafdrukken en stof sneller zichtbaar zijn dan op een matte coating.
Met spotvernis valt niet te spotten
Met spotvernis wordt een lak laagje bedoeld op letters of cijfers. Spotvernis, ook wel spot UV-lak genoemd, kan in alle vormen en maten aangebracht worden. Deze vorm van bedrukking legt de nadruk op bepaalde elementen en geeft een ontwerp of artikel een luxe uitstraling.
Groot, groter, grootst
Hoe groot moet mijn tas zijn? Die vraag horen wij vaak. Onze tassen worden veelal uitgedrukt in A3, A4 en A5. Dat betekent niet dat de tas dit formaat heeft, maar dat er spullen van die afmeting in de tas passen. ‘A4' is het meest gebruikte (papier)formaat.
Meten is weten
Grammage is het gewicht van het materiaal, uitgedrukt in gram per vierkante meter. Bijvoorbeeld: 100 gram per vierkante meter (100 gr/m2) of 100 grams papier. Daarvoor geldt: hoe hoger het getal, hoe sterker de tas. Een 100 grams papieren tas leent zich prima voor een beurs. Wil je een zware catalogus uitdelen? Dan is een circa 150 grams papieren tas een beter alternatief.
Micrometers haarfijn uitgelegd
Nog zoiets: micron, ook wel micrometer genoemd. Een micron is het miljoenste deel van een meter. Deze eenheid wordt gebruikt om lengte te beschrijven. Normaal gesproken drukken wij dit uit in millimeter, maar dan wordt de cijfer achter de komma héél groot. Daarom: ‘Dikte: 50 micron’. 1 micron is ongeveer zo dik als een haar.


Gedraaid, gestanst of van touw? Dit zijn de verschillen:
Onze draagbare reclamemakers hebben verschillende hengsels en handvatten: gedraaid, gestanst en van touw.

Handvat van touw
Een handvat van touw bestaat uit gedraaide PP (polypropyleen), oftewel kunststof, koorden. Polypropyleen is stevig, sterk en oogt luxe.
Gestanst handvat
Dat houdt in dat de handvatten als het ware in de tas verwerkt zijn. Een gestanst handvat zorgt voor meer draagcomfort en -vermogen.
Gedraaid handvat
Een handvat van gedraaid (veelal) papier is stevig en is neemt vaak de kleur van de tas aan. Bijvoorbeeld: een groene tas met groene, gedraaide koorden.


Vergelijking tussen materialen

 

Materiaal Is de prijs gunstig? Is de tas sterk? Is de tas waterafstotend?

Geschikt voor gedetailleerde bedrukking?

(Kraft)papier +++ ++ Glossy + / Kraftpapier -

+++

 Katoen +++ +++ + ++++
Non-woven ++++ ++ ++ -
Polyester +++ +++ +++ +++
Plastic ++++ ++ ++++ +++
Jute + ++++ ++  -

 

Met deze kennis vind je de (papieren) tas die past bij jouw budget en wensen. Zit jouw droomtas er niet tussen of twijfel je of jouw design op het gewenste formaat past? Wij zijn altijd bereid om jouw vragen te beantwoorden. Dat kan door te bellen 0318-743612 of een e-mail te sturen naar gerard@maxilia.nl. Mis je nog waardevolle informatie? Laat het ons weten! 
Design... Help!
Geen paniek.
Wij fiksen het!
Onze designers hebben aan een half woord genoeg en maken met jouw logo een gaaf design.
 

 

 

Profiteer nu van extra voordeel!
Dit is een tijdelijke aanbieding. Deze prijs is geldig tot en met 21-03-2018.